АкваФан Желатинови капсули при Косопад 90бр

  • 38,90лв.

  • Наличност :В наличност
  • Код на продукта : Aquaphane1


Тагове: коса, лосион, косопад


AQUAPHANE 90caps

на Лаборатории Тера Аква е хранителна добавка  – която подпомага нормалният растеж на косата, спомага заздравяването на косъма  и забавя процесите на стареене му. Kомбинира 7 активни съставки3 аминокиселини, 3 витамина  и растителен екстракт от корените на Фо Ти /Polygonum Multiflorum/.

Състав: Растителен екстракт на Фо Ти в концентрация 10:1 е извлечен от корените на растението Polygonum Multiflorum /фалопия/, по традиционна китайска рецепта след накисване и варене на корените в отвара от черен боб. Познато от хилядолетия, Фо Ти е едно от основните растения използвани като тонизиращо, енергизиращо и противо-старещо средство в традиционната китайска медицина. Легендата разказва историята на г-н Хе, който благодарение на отвара от корените на Фо Ти доживял до дълбока старост /до около 160 години / с много коса и без нито един бял косъм на главата си. Китайското наименование на билката е He Shou Wu – означава буквално “г-н Хе с черната коса”! Фо Ти е изключително богато на цинк , необходим при формирането на кератина. Цинкът подтиска ензима отговорен за загубата на коса, а действието му се подсилва многократно от наличието на витамин В6. В допълнение, изследванията показват, че екстрактът от Фо Ти стимулира производството на супероксид дисмутаза /SOD – по-мощен антиоксидант и от ресвератрол/, чиито нива прогресивно намаляват с годините. Супероксид е един от най-опасните за човешкото ДНК свободни радикали, които се образуват в човешкото тяло и супероксид дисмутаза е решението за неговото неутрализиране. В допълнение Фо Ти съдържа и друга група мощни антиоксиданти от групата на стилбеновите глюкозиди. Така екстрактът от Фо Ти се превръща в един от най-активните антиоксидантни добавки към храната.

Аминокиселини: L-Сystine ( цистин, аминокиселина, която съдържа сяра) е една от основните компоненти на косата (18%) и ноктите (14%) и в много по-малка степен на кожата (2-4%). L-Сystine е основният градивен елемент на кератина. Той ускорява развитието на богатите на кератин клетки и така има позитивен ефект върху растежа на косата. Високо съдържание на L-Сystine се отчита в косата след 4-6 седмица от началото на приема на добавката. L-Citruline /цитрулин/ е аминокиселина, която се превръща в аргинин в тялото. “Произведеният” по този начен аргинин е с много по-високи нива в кръвната плазма и се задържа там по-дълго време, като се вгражда в активните космени фоликули. Аргинин и цитрулин са ключови аминокиселини при образуването на азотен оксид. Азотният оксид е основната молекула, която сигнализира на кръвоносните съдове да се отпуснат и разширят, като така се увеличава кръвния поток и микроциркулацията, а от там доставката на кислород и хранителни вещества за скалпа и косата. Аргинин взаимодейства с цистин и така допълва неговото действие. Липсата на цитрулин, а оттам и на аргинин води до оредяване и накъсване на косата. Вторият основен компонент на кератина е метионин. Тази аминокиселина е жизнено важна за синтеза на прекурсора на колагена, т.нар. проколаген. Освен това метионина е антиоксидант и предпазва космените фоликули от оксидативен стрес. Изследванията показват, че ниските концетрации на тази аминокиселина води до влошаване на здравето на косата, тя изтънява, растежът й се забавя. От друга страна нормалните й нива в организма водят до забавяне на процесите на посивяване на косата. Метионин, за съжаление не се синтезира в човешкото тяло и се набавя чрез добре балансирана диета или чрез хранителни добавки.

Витамини:Витамин B2 (известен още като рибофлавин) е необходим за поддържане притока на кръв към космените фоликули. Интензивното кръвоснабдяване е гаранция за набавяне на достатъчно количество не само хранителни вещества, но и кислород към космените фоликули. При недостиг на витамин B2 се наблюдава прекомерно омазняване в корените и сухота в краищата.Витамин В6 е жизнено важен фактор при употребата на L-Сystine. Той позволява вграждането на L-Сystine в зоните на формиране на кератина. Хранителният баланс между L-Сystine и витамин В6 е необходим, тъй като липсата на витамина не позволява вграждането на кератина в косата. По отношение на растежа на косата Витамин Б6 (пиридоксин) е един изключително мощен стимулант. Усилва метаболитната активност. В резултат от неговото положително влияние значително намалява загубата на коса. Витамин В7 (известен е още като витамин Н или биотин) се смята за основен витамин за здрава коса. Този витамин дарява сила и красота на косата, поддържайки метаболизма на скалпа оптимален, съдейства и за регулиране на секрецията на мастните жлези.

Употреба: 3 капсули на ден, приети с вода или друга течност по време на хранене. При бременност,кърмене, при лица под 18 години, при заболявания на черния дроб или бъбреците  или  онкологично заболяване да се направи консултация с лекуващия лекар!

Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното и балансирано хранене!

Напишете коментар

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Captcha